Albert Kooy

SVH meesterkok met een missie

De bodem van smaak met 5 ingrediënten voor beter eten

SVH Meesterkok Albert Kooy is een kok met een missie. Hij pleit al jaren voor een duurzame, milieubewuste, diervriendelijke en gezonde keuken. Hij ontwikkelde de Nieuwe Nederlandse Keukenfilosofie en de 5 ingrediënten voor beter, verser, gezonder en eerlijker eten.

Albert is verantwoordelijk voor diverse horecagelegenheden binnen NHL Stenden Hogeschool: Restaurant Wannee, Canteen en Cafe IF en ook van Restaurant Stones en Stones Kantine in Emmen. Albert is mede initiator van het landelijk opererende Dutch Cuisine. Hun Dutch Cuisine manifest is gebaseerd op zijn gedachtengoed. Dat is ook het geval voor een aantal koksopleidingen waaronder die van ROC Friese Poort.

In zijn presentatie gaat Albert in op het belang van de bodem voor de smaak van ons eten en de 5 ingrediënten voor beter, verser, gezonder en eerlijker eten.

12:00 – 13:00 | Filmzaal