Cadeau & Streekproducten winkel Op ‘e Stâl

www.waldpyk.com/opstal

Leg de bodem onder je gezondheid

Wil jij weten hoe je de bodem onder je lichamelijke, mentale en emotionele gezondheid kunt leggen door je darmen van gezond eten te voorzien? Kom dan luisteren naar Rineke Dijkinga. Zij vertelt je alles over de opmerkelijk treffende analogie tussen bodemgezondheid en darmgezondheid. Iets om stil van te worden:

  • Een bodem zonder humus kan het bodemleven niet in stand houden. Een darm zonder voldoende vezels ook niet. Maar hoe zorg je voor veel meer vezels? En welke vezels eet je beter wel en niet?
  • In de bodem horen ‘goede’ en ‘foute beestjes’ in harmonie met elkaar te leven. Voor je darm geldt precies hetzelfde. Hoe zorg je ervoor dat ‘de goede beestjes’ de overhand houden?
  • ‘Snelle mest’ in plaats van stalmest zorgt in de bodem voor het verdwijnen van het bodemleven. ‘Snelle’ koolhydraten in je voedsel doen precies hetzelfde in je darm. Hoe herken je deze? Rineke vertelt je hoe je ze heel gemakkelijk kunt vervangen door langzame koolhydraten die je darmbacteriën juist in de watten leggen.

“Ziekte zetelt in de darm”, leerden artsen duizenden jaren geleden al. Daarna verdween de belangstelling voor de darm als belangrijkste zetel van onze gezondheid. Maar de wetenschappelijke belangstelling is helemaal terug, gelukkig maar!

11:30 – 12:45 | Roel Oostrazaal