Wieringa Knappertjes

www.wieringaknappertjes.nl

Het product

Wieringa’s Knappertjes zijn unieke, knapperige crackers
waaraan geen suiker en vet, noch geur-, kleur- en
smaakstoffen zijn toegevoegd.

Een onbetaalbaar ingrediënt geeft de Knappertjes hun rijke
smaak: tijd. Het deeg krijgt de tijd om te rijzen waardoor de
Knappertjes hun unieke smaak ontwikkelen.

Dit maken Wieringa’s Knappertjes:

Wieringa’s Knappertjes
Wieringa’s Volkoren Knappertjes
Wieringa’s Spelt Knappertjes
Wieringa’s Zoete hardbroodjes( vanille-biscuit, bereid met
boter en suiker)

 

De historie

Bakkerij Wieringa is in 1914 begonnen toen Hendrik
Wieringa de bestaande bakkerij van zijn zwager, Hendrik
Boer, overnam. Vóór Wieringa was op deze locatie al zeker
vanaf 1826 een bakkersbedrijf gevestigd. Hierdoor is dit
het oudste bakkersbedrijf in de gemeente Veendam. De
huidige directeur is de kleinzoon van de oprichter van het
bedrijf.
Het regionale karakter van onze Knappertjes( sinds 1933
geproduceerd) wordt benadrukt door zo veel mogelijk
grondstoffen en materialen van leveranciers uit de regio te
gebruiken. Als enige leverancier in Nederland overstijgt
het bedrijf het lokale en regionale niveau. De bakkerij richt
zich volledig op het product en de varianten erop.
Daardoor heeft het familiebedrijf Wieringa’s Knappertjes
een unieke positie in Nederland.
Het honderd jarig bestaan is groots gevierd.
Ter afsluiting van het jubileumjaar is er een boek
uitgebracht.