Brouwerij Westerwolde

www.brouwerij-westerwolde.nl

Brouwerij Westerwolde is een familiebedrijf in het hart van Westerwolde. Hier worden 6 verschillende soorten bier gebrouwen: De frisse pils, rijke pils, tripel, sterk blond, bockbier en de gerstewijn. Vader en zoon Harm en Thijs brouwen samen regelmatig bier in deze 500 liter ketels. De brouwerij is elke zaterdag open van 13:00 tot 18:00

Brouwerij Westerwolde brouwt en verkoopt bier met eerlijke grondstoffen en zonder hulpstoffen. Alles puur natuur, met als vaste basis ingrediënten mout, hop, gist en heerlijk zacht water uit de Westerwoldse grond bij Sellingen. Ons streven is om in de toekomst waar mogelijk de ingrediënten lokaal in te kopen of misschien een gedeelte ervan zelf te verbouwen, met daarbij zeker aandacht voor een duurzaam beheerde bodem.   

Om de unieke smaken te krijgen voegen we soms kruiden, specerijen of fruit toe. Ook kun je ‘spelen’ met de kooktijd, de verschillende gistsoorten en bijvoorbeeld de aroma-hop om de unieke smaken te krijgen. Wist je dat 70% van de smaak van het bier bepaald wordt door de gistkeuze? Hop zorgt weer voor de bitterheid en het aroma, en de mout voor de kleur, zoetigheid en body. 

Met onze speciaalbieren kun je ook de lekkerste recepten klaar maken. Denk aan stoofschotels met bijvoorbeeld de Tripel of een hartige poffert met het Westerwolder bier. Alle bieren worden gebrouwen op de ‘slow-manier’ en krijgen volop de tijd om op de natuurlijke manier op smaak te komen. Er komt geen pasteurisatie of filtering aan te pas om het proces te versnellen. En dat proef je!  Brouwers Harm en Thijs leggen het je graag verder uit.