De Woeste Grond

www.dewoestegrond.nl

Ondanks een verwoestende brand hebben Leon en Eugénie van De Woeste Grond besloten wel naar Festival B te komen. Gewoon, omdat dit verhaal belangrijk is.

Gezond, eerlijk, meukvrij grasgevoerd natuurvlees. Dat is waar De Woeste Grond voor staat. Maar wat betekent dat? Allereerst bestaat ons vlees niet uit antibiotica, suiker, gluten, vulmiddelen, gistextract en E-nummers. Gewoon, omdat het niet nodig is.

En de dieren…

Lopen 365 dagen per jaar in de vrije natuur
De sterke oerrassen snuiven de hele dag door de buitenlucht op; ze leven namelijk 365 dagen per jaar in de vrije natuur, zonder hulp van buitenaf.

Grasgevoerd
Krachtvoer? Welnee! Tenzij je kruiden, grassen, takken en bladeren bedoelt. De dieren eten intuïtief en leven in natuurgebieden waar veel voedsel te vinden is, waardoor ze zichzelf gezond houden. Aangezien er in de winter ander voedsel is dan in de zomer, bewegen ze mee met de seizoenen. Leven in de natuurlijke habitat, maakt het vlees smaakvol.

Groeien in een natuurlijk tempo
Vetmesten, afmesten… termen waar wij ons NIET mee bezig houden. Onze dieren krijgen de tijd om in hun natuurlijke tempo te groeien. Hierdoor blijven de dieren gezond en is het vlees een zeer gezond voedsel voor ons.

Zijn vrij van antibiotica
Het is niet nodig om onze dieren antibiotica te geven, te ontwormen of in te enten. De oerrassen zijn bestand tegen het buitenleven en worden hierdoor niet (snel) ziek.

Hebben nog hun natuurlijke verhouding aan vlees en vet
De dieren kunnen zich in de natuur vrijuit bewegen en hebben hierdoor goed doorbloed vlees. Het vlees is smaakvol, gezond, neemt je mee terug in de tijd en heeft een prachtig gemarmerde structuur.