Maak kennis met onze standhouders...

Het Blauwe Huis

Het Blauwe Huis in het Drentse Ruinerwold heeft 40 jaar ervaring in het telen, drogen en selecteren van biodynamische en biologische kruiden. De doelstelling is om producten van een hoge kwaliteit aan te bieden, afkomstig uit de biodynamische of biologisch gecertificeerde landbouw met respect voor natuur, mens en dier. Hiermee wordt een bijdrage geleverd aan een duurzame en sociale landbouw en economie.

Het Blauwe Huis heeft een biodynamische tuinderij en verwerkt zoveel mogelijk biodynamische kruiden en producten. Biodynamische landbouw is een vorm van biologische landbouw, gestoeld op antroposofische principes met een holistische kijk op de natuur en het boerderijleven. De natuur wordt gezien als een verbonden geheel. Zo is dus ook landbouw verbonden met onder meer het klimaat, lucht- en waterkwaliteit, bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit.

Het Blauwe Huis levert een groot assortiment aan keukenkruiden, theekruiden, sausen en verzorgende oliën. Deels worden kruiden en bloemen op eigen erf geteeld en gedroogd, waar nodig worden kruiden en specerijen bij partners betrokken. In de eigen productieruimtes op het erf worden de producten verwerkt en verpakt.