Maak kennis met onze sprekers...

Nienke Gottenbos

De Groene Vrouw

De Groene Vrouw is het alter ego van Nienke Gottenbos (1982), moeder van twee levendige kinderen, kruidengeneeskundige, darmfloratherapeut en voedingskundige. Nienke is iemand die van alles het naadje van de kous wil weten. Ze houdt van verklaringen: waarom is het zo en hoe werkt dat dan? Zo staat ze ook tegenover haar cliënten. Naast oplossingen geeft ze ook graag kennis mee zodat je zelfredzaam bij haar weggaat ‘Jij kunt het zelf, en ik leer je hoe!’.

In Nienke haar visie zijn er drie pijlers onder de gezondheid: Voeding, Darmflora en Leefstijl. Als je niet de juiste voeding eet, krijgt je darmflora niet genoeg te eten. Is je darmflora slecht, dan heb je niet genoeg energie om lekker buiten te gaan bewegen. Bij te weinig zon en beweging, krijg je weer niet genoeg vitamine D… Zo hangt alles met elkaar samen.

Nienke heeft verschillende opleidingen en bijscholingen achter de rug. Na de middelbare school is ze begonnen met haar grote passie: de kruidengeneeskunde. Daarna Medische Basisvakken, waar ze leerde: kruiden zijn interessant, maar niet de basis. Als de voeding of de darmen niet in orde zijn, kom je met kruiden ook niet ver. Op deze manier is ze Darmfloratherapie gaan studeren en daarna Voeding & Gezondheid.

De lezing van Nienke Gottenbos start om 13.15 uur in Zaal 2.