Maak kennis met onze sprekers...

Rika Lukac

Fit for Fertility

Rika is orthomoleculair therapeut, yogadocent, auteur en eigenaar van Fit for Fertility. Samen met haar team van voedings- en yogadeskundigen helpt ze vrouwen (en mannen) met een kinderwens. Uit praktijkervaring weet zij hoeveel verdriet, frustratie, stress, onmacht kan schuilgaan achter een onvervulde kinderwens. Dagelijks ontmoet zij vrouwen die soms al jarenlang in een traject zitten, herhaalde miskramen achter de rug hebben, die PCOS of endometriose hebben, of die ‘onverklaarbaar’ onvruchtbaar zijn.

Doordat de medische wereld zo specialistisch geworden is, is er nauwelijks oog voor de mens achter de kwaal, laat staan dat er oog is voor het holistische plaatje. De medische/farmaceutische industrie is helaas niet geïnteresseerd in de rol die voeding, yoga of ontspanning kan spelen in het hele zwanger-worden verhaal.

Haar lezing gaat over grip op je vruchtbaarheid. Wat kan je zelf doen om meer grip op je vruchtbaarheid te krijgen en welke rol kan voeding en ontspanning hierin spelen? Met haar lezing reikt ze oplossingen aan zodat je niet meer langs de zijlijn hoeft te staan. Zodat je het heft in handen kan nemen waar je kan, ook al zit je in een traject. Zodat je weer kan leren vertrouwen op je lichaam en meer ‘rust in je kop’ krijgt.

De lezing van Rika Lukac start om 16.00 uur in de Rutger Hauerzaal.